Počela sa radom ambulanta u Dragočaju

Na zadovoljstvo 10.000 stanovnika Dragočaja, Ramića, Prijakovaca i okolnih mjesta, počela je sa radom nova ambulanta porodične medicine u Dragočaju.

Gradonačelnik Draško Stanivuković zajedno sa rukovodstvom Doma zdravlja obišao je ovu novootvorenu ambulantu.

-Svi mještani ovih potkozarskih naselja sada mogu da dolaze u ovu savremenu ambulantu u čiju je izgradnju Grad uložio pola miliona KM. Ambulanta je urađena po svim svjetskim standardima. Ima prostorije za preglede, kao i za laboratoriju da mještani mogu da urade sve potrebne analize na ovom mjestu – kazao je gradonačelnik.

Istakao je da Grad ima dobru saradnju sa Domom zdravlja, te da se iz budžeta izdvajaju značajna sredstava za tu zdravstvenu ustanovu.

-U protekle dvije godine samo za opremu, od digitalnog mamografa, ultrazvuka i druge tehničke potrebe, kao i ambulantno vozilo izdvojeno je oko milion KM. Takođe, u vrijeme korone godišnje smo izdvajali preko tri miliona KM kako bismo odgovorili na sve izazove u tom periodu, odnosno da postojeće ambulante ostanu u radnom režimu, a kovid ambulnate da rade u punom kapacitetu – kazao je gradonačelnik ističući da je na sve izazove u toku epidemije korona virusa uspješno odgovoreno.

Prema njegovim riječima, i dalje se sagledavaju potrebe sugrađana u drugim naseljima kada je riječ o zdravstvenoj zaštiti.

-Uvjeren sam da će ova ambulanta u Dragočaju biti na zadovljstvo svih mještana. Inače, posvećeno radimo za ovaj dio grada, tako da je ovo područje dobilo nedavno i nova igrališta, putnu infrastrukturu, javnu rasvjetu, a radimo i na projektima vodosnabdijevanja – zaključio je gradonačelnik.

Direktor Doma zdrvlja Banja Luka Nevena Todorović kazala je da je ambulanta u Dragočaju počela sa radom u ponedjeljak, te da je izgrađena sredstvima Grada Banje Luke.

-U ambulanti rade četiri tima porodične medicine u dvije smjene. Ove godine Grad je preuzeo obavezu da sufinansira rad laboratorija i stomatoloških ambulanti u školama i pružanje usluga u kućnim uslovima, tako da sa ambulantom u Dragočaju i otvaranjem laboratorije naredne sedmice, imamo ukupno devet objekata u kojima pružamo laboratorijske usluge, ne računajući naš centaralni objekat u Poliklinici – navela je ona.

Osvrnula se i na trenutnu zdravstvenu situaciju na podrčuju grada, navodeći da je uobičajeno za ovo doba godine pojačan priliv pacijenata sa respiratornim infekcijama zbog virusa gripa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI