Počela predaja zahtjeva za besplatnu legalizaciju

Ukoliko već nemaju aktivni zahtjev za legalizaciju, sugrađani mogu da podnesu zahtjev za besplatnu legalizaciju s obzirom na to da je danas stupio na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata.

Svoj zahtjev za izdavanje rješenja o legalnosti građani mogu da predaju svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova u Gradsku upravu, u kancelriju broj 19.

Zahtjev se podnosi na tipskom obrascu, koji je pripremilo resorno ministarstvo.

Uz zahtjev, u kancelariji broj 19 mogu se dobiti i sve informacije u vezi sa procedurom legalizacije i novog Zakona, kojim je omogućeno građanima da besplatno legalizuju individualne stambene i stambeno-poslovne objekte izgrađene do kraja 2013. godine.

Podsjećamo, Grad Banja Luka je prvi pokrenuo inicijativu za besplatnu legalizaciju i početkom avgusta ove godine predao Narodnoj skupštini Republike Srpske inicijativu za izmjenu Zakona o legalizaciji kako bi legalizacija bila potpuno besplatna i jednostavna.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je ovaj zakon 14. septembra ove godine.

-Ovo je Zakon zbog kojeg sam najsrećniji i najponosniji, jer znam koliko će koristiti našem narodu. Riječ je o 20.000 porodica u Banjoj Luci, odnosno 100.000 porodica u cijeloj Republici Srpskoj koje će zvanično dobiti svoj krov nad glavom, potpuno besplatno – kazao je ranije, po usvajanju ovog zakona – gradonačelnik Draško Stanivuković.

Naglasio je da je na ovaj način riješeno jedno od najkrupnijih nacionalnih pitanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI