Počela popravka loše urađenog krova na Banskom dvoru

Nakon što je „Tim za reviziju“ utvrdio nepravilnosti u izvođenju radova na krovu Banskog dvora, a što je potvrđeno i inspekcijskom kontrolom, izvođač radova beogradska firma „Koto“ počela je sa saniranjem utvrđenih nepravilnosti, poručili su iz Gradske uprave.

Objasnili su da će po otklanjanju nepravilnosti, Komisija za tehnički prijem i Komisija Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa Republike Srpske izaći na teren i izvršiti tehnički prijem radova. Dodali su da će se nakon toga steći uslovi za dobijanje upotrebne dozvole.

Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da je cilj da se putem “Tima za reviziju“ ne ukazuje samo na ono što ne valja, nego da se to i popravlja.

– Na ovom slučaju Banskog dvora smo to i dokazali. Ali to smo mogli, jer je sve do Grada, odnosno naš je nadzor mogao narediti popravku, mogli smo povući garanciju i imali smo pravne načine i lijekove – naglasio je on.

Kako je rekao, Grad isto to očekuje i od drugih institucija odnosno da reaguju po utvrđenim nepravilnostima, s obzirom na to da Grad nema nadležnosti koje imaju Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i tužilaštva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: