Obustava saobraćaja/Počela izgradnja pješačke platforme u centru grada

Počela je izgradnja pješačke platforme u Srpskoj ulici, kod zgrade Gradske uprave.

-Predmetni prostor predstavlja spoj već izvedenog dijela popločanja u sklopu izgradnje tzv. Parkića i centralne pješačke ulice u centru grada, Ulice Veselina Masleše, koji ujedno predstavlja pješački prelaz, s obzirom na to da se u Srpskoj ulici odvija jednosmjerni saobraćaj – naveli su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su pojasnili, s obzirom na to da predmetni prostor u suštini predstavlja pješački prelaz, a nadovezuje se na šetalište, neophodno je ispoštovati kontinuitet osnovne namjene, te pješacima dati prioritet u odnosu na kolski saobraćaj.

-Konstrukcija pješačkih površina planirana je kao kolovozna konstrukcija sa završnom oblogom od paljenog granita – pojasnili su iz ovog odjeljenja.

Radove izvodi preduzeće „GP Gradip“ Prnjavor, koje ima rok od 60 dana od dana uvođenja u posao.

Obavještavaju se građani da će u vremenskom periodu od 9.00 časova 23. januara od 17.00 časova do 04. marta, biti obustavljen saobraćaj u ulicama Trg srpskih vladara i Srpskoj na dijelu od Ulice kralja Petra I Karađorđevića (ispred Gradske uprave) do Ulice Ivana Franje Jukića, zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke platforme.

Za vrijeme izvođenja radova biće omogućen pješački saobraćaj.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja vršiće se na propisan način postavljanjem privremene saobraćajne signalizacije.

Mole se svi učesnici u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Radove će izvoditi preduzeće „Gradip“ d.o.o. Prnjavor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: