Počela dostava lijekova za građane starije od 65 godina

Sugrađani koji su stariji od 65 godina, od danas imaju mogućnost da naruče i lijekove, koji će im biti dostavljeni na kućnu adresu.
Grad Banjaluka je u okviru akcije „Niste sami“, poslije životnih namirnica, sada omogućio i dostavu lijekova za osobe starije od 65 godina.

– Ove osobe ukoliko imaju potrebu za lijekovima, telefonom treba da se jave svom porodičnom ljekaru, odnosno ambulanti porodične medicine u kojoj su registrovani i naruče lijek. Njihova narudžba se elektronskim putem prosljeđuje u apoteku, koja pokriva njihove naselje, a lijekovi im se isporučuju narednog dana na kućnu adresu –rekli su u Gradskoj upravi.

Kazali su da se mogu naručiti lijekovi za čije izdavanje je potreban recept, kao i lijekovi i preparati za koje nije potreban recept.
– Korisnici sistema neće plaćati troškove dostave, odnosno lijekove će dobiti po identičnim cijenama kao da su ih kupili direktno u apoteci.

Sistem isporuke pokriva urbano područje grada Banjaluke u istim granicama dostave, kao i za životne namirnice- naveli su u Gradskoj upravi.

Grad Banjaluka je, od 19. marta, pokrenuo veliku akciju pod nazivom „Niste sami“, u okviru koje je omogućena kućna dostava osnovnih životnih namirnica starijim i nemoćnim osobama, te licima sa invaliditetom, trudnicama i svima u stanju potrebe.

Sve osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, trudnice, osobe sa invaliditetom, mogu da se jave na telefon broj: 065/01 02 03 i zatraže dostavu određenih životnih namirnica i potrepština. Servis radi svakim danom, osim nedjelje. Namirnice se plaćaju po dostavi, bez troškova dostave i po cijenama kao u marketima.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI