Pobjeda rukometa u Banjaluci

Preko 500 djevojčica i dječaka učestvovalo je na Saboru omladinskog rukometa koji je večeras odigran u dvije banjalučke dvorane: „Borik“ i „Centar“. Na ovom premijernom izdanju igrali su klinci koji su rođeni 2002/2003, 2004/2005, 2006/2007. i 2008/2009. godine, a koji dolaze iz Banjalučko-Prijedorske regije, Bijeljinsko-Dobojske te Hercegovačko-Romanijske regije.

Prikazan je zavidan kvalitet, a  rezultat je bio u potpuno drugom planu.  Na semaforu tokom odigravanja utakmica stajalo je 0:0.
Naravno da rezultat nije bio prioritetan, jer smo željeli da okupimo rukometnu mladost Republike Srpske koja je imala šta da pokaže i mogu slobodno da kažem kako je pobijedio rukomet. Zadovoljni smo ovim premijernim izdanjem, a ubijeđen sam da će naredni Sabor biti još bolji i kvalitetniji. Zahvaljujem se djeci koja je došla na Sabor, a veliko hvala predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske kao i gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću te menadžmentu Sportskog centra „Borik“ koji su podržali ovu smotru – istakao je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.


Obrenko Miljković, predsjednik omladinske komisije Rukometnog saveza Republike Srpske takođe je bio zadovoljan Saborom.
– Ovo je bila važna manifestacija, jer su selektori imali priliku da gledaju ovu djecu te sada imaju zadatak da naprave šire spiskove djevojčica i dječaka za reprezentativne selekcije. Moram da kažem da sam presrećan što smo okupili preko 500 klinaca od Novog Grada do Trebinja i slobodno mogu da kažem da je ovo bio pun pogodak – rekao je Obrenko Miljković.

Organizator prvog Sabora omladinskog rukometa bio je Rukometni savez Republike Srpske, pokrovitelji su bili: Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, grad Banjaluka te Sportski centar „Borik“. Od sponzora posebno treba izdvojiti kompaniju m:tel kao i Tvornicu obuće „Bema“ koju uspješno vodi tehnički direktor Marinko Umičević i koja je obezbijedila ručak za sve učesnike Sabora kao i noćenje za Hercegovačko-Romanijsku selekciju.

Promoter je bio golman Borac m:tela Bojan Ljubišić, a na otvaranju su bili pristuni brojni gosti: Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport Vlade Republike Srpske, Nada Tešanović, predsjednica ŽRK Borac kao i direktor ovog kluba Darko Savić i trener Rade Unčanin potom dugogodišnji sportski radnik Nebojša Kuštrinović. Pozivu su se odazvali rukometašice Borca kao i rukometaši Borac m:tela predvođeni direktorom Vladimirom Brankovićem i trenerom Mirkom Mikićem kao i Nenad Talić, direktor Sportskog centra “Borik” i mnogi drugi.
Ova manifestacija je održana povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: