Po nalogu inspekcije srušen kafić u Novoj varoši

Po nalogu gradske Građevinske inspekcije, jutros je u banjalučkom naselju Nova varoš srušen bespravno sagrađen objekat, u kojem se ranije nalazio ugostiteljski objekat “Caffe 122 Club”.

Prema navodima iz inspekcije, radi se o objektu u Ulici Petra Kočića 101, koji je bespravno izgrađen još 80-tih godina prošlog vijeka.

Građevinski inspektor Sanja Džida izjavila je da je objekat uklonjen pošto je izgrađen bez građevinske dozvole.

-Vlasnik objekta pokušao je da ga legalizuje, ali je taj zahtjev odbijen zbog nepostojanja bilo kakvih uslova za legalizaciju zatečenog stanja – kazala je ona.

Prema informacijama iz gradskog Odsjeka za legalizaciju, zahtjev vlasnika objekta odbijen je još prije dvije godine. Međutim, objekat je uklonjen tek sada jer je vlasnik u međuvremenu podnosio brojne žalbe, u nastojanju da odloži rušenje.

Objekat nije bilo moguće legalizovati jer je bespravno sagrađen na zemljištu u vlasništvu Grada, a vlasnik objekta nije dostavio dokaz o riješenim imovinskim pravnim pitanjima na toj parceli – naveli su u Odjeljenju.

Od početka procesa legalizacije, na području najvećeg grada Srpske legalizovano je oko 4.800 objekata, dok na rješevanje čeka još njih 10.000.

Trenutno, nije moguće podnositi nove zahtjeve za legalizaciju, jer je 31. decembra 2017. godine istekao zakonski rok. Međutim, u pripremi je novi zakon, kojim će, kako je nagovješteno iz Vlade RS, biti dat novi rok za legalizaciju bespravno izgrađenih objekata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: