Planirana „energetska obnova“ još pet javnih objekata

Još pet javnih objekata u Banjoj Luci ove godine biće „utopljeno“ u okviru velikog projekta „Energetske efikasnosti“, koji se finansira iz sredstava Svjetske banke, saopšteno je ovo poslije današnjeg sastanka ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenke Golić i gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića.

U ovoj godini, u okviru nastavka projekta – počeće radovi na energetskoj obnovi osnovnih škola „Branko Ćopić“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, vrtića „Naša djeca“ i „Neven“ i Ekonomskog fakulteta.

Radojičić je istakao da se projekat „Energetska efikasnost“, koji implementira resorno ministarstvo, pokazao kao pun pogodak, imajući u vidu zavidne rezultate koji su postignuti kada je riječ o energetskom utopljavanju OŠ „Aleksa Šantić“, Prirodno-matematičkog fakulteta, JZU „Dom zdravlja“ (Poliklinika) i OŠ „Vuk Stefanović Karadžić“, gdje je kroz pomenuti projekat, za energetsku obnovu i utopljavanje, uloženo oko 2,5 miliona KM.

Obnova javnih objekata u Republici Srpskoj, kroz projekat „Energetska efikasnost“ koji se finansira iz sredstava Svjetske banke, realizuje se od 2015. godine. U prvoj fazi projekata, koja je okončana 2019. godine, radovi na unapređenju energetske efikasnosti su realizovani na ukupno 33 objekata u 20 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj. U drugoj fazi projekta koja je započela ove godine i trajaće do 2023. godine, radovima na unapređenju energetske efikasnosti biće obuhvaćeno oko 40 novih javnih objekata širom Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: