Planirana dešavanja do kraja jula i tokom avgusta

Festivali, sadržaji iz kulture, muzički događaji, dio su različitih dešavanja planiranih u Banjaluci do kraja jula i tokom avgusta.
Muzički festival “Banjalučki dani muzike” biće održan 30. i 31. jula na prostoru Vodenog parka “Akvana”. Prvog dana festivala nastupiće legendarne Ju grupa i Osvajači, a banjalučku publiku rasplesaće i poznata splitska grupa TBF, te banjalučki hard and hevi bend Racija. Drugi dan festivala rezervisan je za bezvremenske pjesme Riblje čorbe, nastup multitalentovanog Marka Luisa, te dinamičnu svirku Bijelo Dugme tribjut benda i prošlogodišnjih pobjednika Banjalučke gitarijade, grupe Katarza.

Kulturni dragstor ne posustaje ni tokom ljeta. U Banskom dvoru večeras će biti održan koncert Davorke Daše Bosnić i Damjana Stanišića, a koncerti Vanje Mišić i Sanje Čolić Zelić 28. i 29. jula.

Na ljetnoj sceni Gradskog pozorišta „Jazavac“ do kraja jula najavljena je predstava “Celo telo tu me boli” (27. jul) i “Put po svijetu na trotinetu” (28. jul), te projekcija serije „Kosti“, (31. jul). Do 27. jula traje manifestacija 18. Susreti Banjalučana „Vezeni most – 2021“.
Duh evropskih kulturnih metropola na ulice našeg grada donijeće manifestacija „Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke“. U tri navrata, 31. jula, 14. avgusta i 7. septembra na otvorenom prostoru u centru grada, uz zvuke muzike – slikari će pred publikom stvarati nova umjetnička djela. Za posljednji vikend u julu planirana je i Banjalučka motorijada MK „Istok“, a okupljanje bajkera zakazano je i za avgust (20-22. avgust) kada je na programu Moto fest “Banjaluka 2021” Moto kluba “Stršljen”.

Avgust je u znaku manifestacije „56. Kočićev zbor“ u okviru koje će biti priređeno više različitih događaja, poput izložbi i književnih večeri na otvorenom, kojim će biti evocirano sjećanje na najvećeg književnika sa ovih prostora. Program će biti organizovan na više lokacija od 23. do 29. avgusta.

Prema Kalendaru turističkih manifestacija grada – za avgust je predviđeno i takmičenje „Kros dajak“ (1. avgust), za ljubitelje elektronske muzike Freš Vejv festival na banjalučkoj tvrđavi Kastel (6-8. avgusta), „Vivia Run&More Weekend“ festival sporta, zabave, edukacije, muzike i RMC polumaraton (27-29. avgust) i Vajn park, festival vina (28. avgust).

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI