Pismo ogorčene Banjalučanke, “Pokrali su me dok sam kupovala djetetu lijek, zašto”

Ružno iskustvo sa našim zdravstvenim sistemom opisala je na društvenoj mreži jedna  majka iz Banjaluke. Do detalja je opisala kako je kupila antibiotik za bolesno dijete od 18 KM da bi sutradan saznala da se lijek ne plaća, ali pod posebnim uslovima.

Status ogorčene Banjalučanke prenosimo u cjelini a koji je prenijela fejsbuk stranica BBportal:

Postavljam pitanje svima onima koji znaju tačan i logičan odgovor.
Naime, odvedem dijete u hitnu zbog temperature od 40°C . Dijagnoza-gnjojna angina, terapija Ospen sirup. Ljubazno doktorica išara onaj listić i kaže s ovim u apoteku.Odemo kupiti kad ono preko 18KM lijek( ne iznenađuje me to jer ne znam da li sam ikada otišla kupiti ijedan lijek da se ne plaća, bez obzira na zdravstveno osiguranje).

Da tuga i jad budu veći saznam da se isti sirup sa receptom porodičnog doktora ili dječijeg pedijatra priznaje u apotekama, a taj komad papira koji se izda u hitnoj ne vrijedi.Zatražim recept od pedijatra i odemo u apoteku 1 Maj da mi refundiraju, odgovor je ,, Ne može se refundirati, trebate sledeći put sačekati, ne žuriti. Otići sutradan kod porodicnog da vam propiše recept , tada će se priznati”.

Halo legendooooo, jesi li ti pri čistoj svjesti, dijete mi ima temperaturu 40, gnojna angina, treba antibiotik što prije da krene djelovati, ŠTA DA ČEKAM?!

Da čekam da se prestane manipulisati jadnim narodom koji u svojoj muci nasjeda na vaše manipulacije i zamke.(ne krivim ni doktore, ni radnike apoteka da se ogradim).

Kao neko ko ima redovno zdravstveno osiguranje želim jasan odgovor od nadležnih i onih čiji je posao da to znaju( jer ne znam kome da se obratim, pošto bi svi prebacivali jedni sa drugih odgovornost ).

ZAŠTO RECEPTI U HITNOJ I PORODIČNOJ NISU ISTI I NE VRIJEDE ISTO U APOTEKAMA ?

Bojim se da ne postoji logičan odgovor, da i ako je po zakonu nije normalno da jadnom narodu uzimaju dušu na sve moguće načine.

Hejjjjjj ljudi , ne vrijedi recept dobijen iz državne ustanove, šta reći a ne zaplakati!

Ako ništa, nadam se da ćete bar vi koji ste pročitali ako niste znali sada saznati pravila, čijom god rukom da su pisana.

Dobrodošli u džunglu, divlje pleme je među nama.

Tarzane ima li te, spasi nas!!!
Marijana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: