Pismo novom gradonačelniku, prevoznici ne poštuju dogovoreno

Poštovani g. Stanivuković,

Prije svega, želim da vam čestitam izbor za gradonačelnika Banjaluke, uz nadu da će vaš rad zaista biti u službi građana, što se često nije moglo reći za prethodnu vlast.

Naime, problem je ponovo sa gradskim prevozom, tačnije linijom 3B Centar – Debeljaci, prevoznika Aldemo Tours.

Iako ste i na sajtu grada, kao i u medijima, naveli da je napravljen dogovor sa prevoznicima, te da neće biti smanjen broj polazaka na gradskim linijama – u Aldemo Tursu to ili ne poštuju, ili za njih važe nega druga pravila.

U prilogu ovog mejla je najnoviji red vožnje koji dijele u poslovnici, i kao što može da se vidi, polasci su i te kako redukovani!

Naime, standardni red vožnje radnim danima na liniji 3B bio je na svakih pola sata, a kao što se vidi iz priloženog, izbačeni su polasci iz Debeljaka u:

9:10, 10:10, 11:10, 17:10, 18:10, 19:10, 20:10, 21:10, 21:40

Odnosno iz centra, u terminima:

9:40, 10:40, 11:40, 17:40, 18:40, 19:40, 20:40, 21:40, 22:10

Pa vas molim za pojašnjenje, i da li ovaj prevoznik donosi ove odluke samovoljno, ili ipak nije tačna informacija da neće biti redukcije broja polazaka, a što ste istakli i na sajtu grada, kao i u dopisu medijima!?

Ne treba da pominjem da je ova redukcija veoma nepovoljna za mještane naselja Debeljaci koji su svakako zaboravljeni od gradske uprave tokom proteklih godina – ulica je u katastrofalnom stanju, a ovo smanjivanje broja polazaka dodatno doprinosi već ionako depresivnoj atmosferi u ovom naselju.

Sa druge strane, cijena mjesečnih karata je ostala ista, i više je nego jasno da je sve ovo isključivo na štetu putnika/korisnika prevoznika Aldemo Tours.

U nadi da će te se posvetiti ovom problemu i objasniti o čemu se radi i zašto im je dozvoljeno da smanje broj polazaka iako nije tako dogovoreno,

Davor Paspalj

p.s. Ovo obraćanje proslijedio sam i medijima. Nadam se da će se konačno neko obratiti pažnju na problem sa naplaćivanjem karata po visokim cijenama, uprkos smanjenom broju polazaka, bez adekvatnog umanjenja cijene mjesečne karte u skladu sa tim!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: