Pismo čitaoca/APEL DA SE SPRIJEČI SMRT DJECE U BANJALUCI!!!

Apel čitateljke iz naselja Rosulje koji prenosimo u potpunosti:

Kod OŠ „Aleksa Šantić” sinoć se dogodila još jedna saobraćana nezgoda koja je mogla da se završi tragično po jedno dijete. Na desetogodišnjeg učenika, koji je prelazio ulicu na pješačkom prelazu, naletio je auto dok je na semaforu bilo uključeno zeleno svetlo!

Raskrsnicu kod OŠ”Aleksa Šantić” prelazi veliki broj djece koja se često suočavaju sa nepriglagođenom brzinom i nepažnjom vozača. I kao da opasnost nije dovoljno velika, „stručnjaci” za saobraćaj su se dosjetili da ovde uvedu i uslovne zelene strelice na semaforima koje omogućavaju vozačima da prođu kroz raskrsnicu i kada je zeleno svjetlo na semaforu za pešake! I tako je, pored škole, na ovoj prometnoj raskrsnici, u čijoj se blizini nalaze čak tri autobuska stajališta, omogućeno da saobraćaj konstantno teče!

Građani su se više puta obraćali Gradu u vezi s problemima na raskrsnici kod OŠ „Aleksa Šantić” u Rosuljama ali nisu uspjeli da ubijede predstavnike gradske vlasti da je bezbjednost djece važnija od razloga koje navode za nereagovanje. Kao razlog za nepostavljanje ležećih policajaca na tražena mjesta blizu škole navode se propisi za kategorizaciju puteva, a opravdanje za uslovne strelice – želja da se omogući brži protok saobraćaja!

Istini za volju, za bezbjednosni problem se zna, pa se na raskrsnici često nalazi policija. I da ne bude da se baš ništa nije uradilo, nakon više pritužbi, pored škole pojavili su se ležeći policajci, ali da dalekoj manje opasnoj lokaciji za koju nije bilo pritužbi!

ŠTA MOGU CIVILIZOVANI GRAĐANI BANJALUKE JOŠ DA URADE KAKO BI SE APEL RODITELJA ZA POSTAVLJANJE LEŽEĆIH POLICAJACA I UKIDANJE USLOVNIH STRELICA ČUO I RAZUMEO??? Nadam se da je naslov vesti uspeo da „upeca” i one kojima je tekst namenjen.

Roditelj

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: