Pijan usmrtio radnika “Čistoće”, osuđen na 4 godine zatvora

Banjalučanin Vojo Čivčić (28) osuđen je na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću koja se dogodila u novembru prošle godine u Banjaluci, a kada je vozeći pijan udario radnika “Čistoće” koji je poginuo na mjestu nesreće.

Presudu je izrekao Okružni sud Banjaluka, a osim zatvorske izrečena mu je i kazna oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od dvije godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, u koju se ne uračunava vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora.

Kritični događaj se desio 4. novembra 2023. godine oko 50 minuta poslije ponoći u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića u Banjaluci.

Čivčić je upravljao teretnim vozilom “Opel Corsa” i kretao se iz Lazareva prema centru grada, a bio je u stanju srednjeg pijanstva sa koncentracijom alkohola od 1,84 g/kg i vozio nedozvoljenom brzinom od 80 km/h dijelom puta gdje je dozvoljena brzina do 50 km/h.

“Nije obratio pažnju na pješaka M.R., koji se nalazio na saobraćajnoj traci kojom se kretao osumnjičeni, na udaljenosti oko jedan metar od cisterne vlasništvo Čistoća a.d. Banjaluka. Nije bilo objektivnih prepreka da ga ne uoči, s obzirom na to da je put dobro osvijetljen uličnom rasvjetom, oštećeni je nosio radno odijelo sa svjetloodbojnim trakama i nalazio se u blizini cisterne koja je imala upaljena rotaciona svjetla”, navodilo se u optužnici.
Dodaje se da je Čivčić bez kočenja udario M.R., usljed čega je on odbačen u vazduh a potom pao na cestu.

“Došlo je do razaranja mozga i trenutne smrti oštećenog, a osumnjičeni Vojo Čivčić se nastavio kretati vozilom u istom smjeru, čime je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja”, piše u optužnici.

Izvor: Mondohttp://www.mondo.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI