Petak i subota u znaku tambure

U Kulturnom centru Banski dvor, u petak i subotu, 10. i 11. juna, sa početkom u 20.00 časova, biće održan Evropski festival trzalačkih instrumenata “Veče uz tamburu”, koji se ove godine održava po 21. put.

-Stalni cilj festivala je, na prvom mjestu, promovisanje tamburaške muzike, kao dijela evropske kulturne baštine, ali i traženje novih muzičkih formi izražavanja u svjetlu tamburaške muzike. Okupljajući najeminentnije tamburaške, ali i druge trzalačke orkestre, organizator festivala, Gradski tamburaški orkestar Banja Luka, je tokom proteklih godina dao veliki doprinos da se tamburaška muzika vrati na muzičku scenu i da nađe svoj put do publike – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dodaju kako će na festivalu će, pored domaćina, te Gradskog tamburaškog orkestra “Branko Radičević” iz Rume, prvi put nastupiti i Tamburaški orkestar Mostar, predvođen dirigentom i umjetničkim rukovodiocem Davorom Kožulom.

-Druge festivalske večeri će uz Gradski tamburaški orkestar nastupiti Gradski hor “Jazavac”, koji će za publiku izvesti poznat teme filmske i pop muzike – dodaju organizatori.

Besplatne ulaznice se mogu podići na biletarnici Banskog dvora svakog dana od 12.00 do 17.00 časova.

Grad Banja Luka podržao je održavanje ovog festivala, koji je uvršten u bogati progra

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI