Pet osoba uhapšeno u akciji ”Window”

Pet osoba uhapšeno je u okviru policijske akcije ”Window” usmjerene na razbijanju kriminalne grupe koja je, kako se sumnja, organizovano obijala kuće i stanove širom Republike Srpske odakle su krali novac i vrijednije predmete.
UMUP Republike Srpske navode da je akcije u toku, te da se vrše pretresi na više lokacija širom Srpske. U akciji učestvuju Uprava kriminalističke policije MUP-a Srpske i policijske uprave Gradiška, Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i uhapšeno je pet osoba i to S.S., B.S., D.J., D.M. i B.M. U toku su pretresi na više lokacija širom Srpske, navode u MUP-u Srpske.

Dodaju da je uhapšena grupa osumnjičena za 12 krivičnih djela teške krađe. Međutim, sumnja se da je broj provala koje su počinili daleko veći, ali da oštećeni nisu prijavili, piše ATV.
MUP Republike Srpske poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u njihove stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122, navode u MUP Srpske.

Nakon završenih pretresa i izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI