Penzionerima u ponedjeljak po 100 KM na račune

Banjalučki penzioneri, njih 41.407, dobiće u ponedjeljak, 6. februara po 100 KM od Grada Banje Luke direktno na račune, onako kako su to tražili i u čemu ih je od početka podržao gradonačelnik Draško Stanivuković.

Putem računa u bankama ovu podršku dobiće 29.788 penzionera, a kada je riječ o penzionerima koji nemaju račune u bankama, takvih je 11.619 – novac će dobiti putem Pošte.

Za jednokratnu novčanu podršku penzionerima iz budžeta Grada ukupno će biti izdvojeno 4.150.000 KM.

Gradska administracija je preduzela sve kako bi penzioneri dobili ovu novčanu podršku, kako je usaglašeno i sa udruženjima penzionera – direktno, a ne putem Elektroprivrede u vidu umanjenja računa za električnu energiju.

Kako je ranije najavio gradonačelnik Draško Stanivuković ovo ujedno predstavlja uvod i početak svih mjera koje će gradska administracija sprovoditi na području grada kako bi se poboljšao standard života penzionera.

U narednom periodu planirano je uvođenje “Kartica prijateljstva” zahvaljujući kojim će penzioneri u Banjoj Luci dobiti dodatne pogodnosti za povoljniju kupovinu širom našeg grada.

Podsjećamo, javni prevoz za penzionere sa najnižom penzijom i u ovoj godini ostaje besplatan, a za ostale penzionere kao i do sada je povoljniji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI