Penzioner izgorio u autu vraćajući se sa vikendice

Nikola Šukalo (74) iz Banjaluke izgorio je u autu koji je zahvatila vatra nakon sudara u banjalučkom mjestu Prijakovci, gdje on, po riječima mještana, ima vikendicu, a iz koje se, kako vjeruju, kobnih momenata najvjerovatnije vraćao.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila subotu oko 17.50 učestvovali su FIAT punto, kojim je upravljao Šukalo, te motocikl honda, koji je vozio Zoran Mrđa (37). Povrijeđeni su motociklista i tri osobe koje su bile u FIAT-u, a svi su zbrinuti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Mještani tvrde da je na mjestu suvozača bila Nikolina supruga Nada, koja, kako kažu, ima opekotine, dok su pozada sjedile dvije njihove poznanice, koje su uspjele iskočiti iz vozila bez težih posljedica.

Po tvrdnjama mještana, Šukalo je bio u penziji, a živio je u banjalučkom naselju Paprikovac, s tim što u Prijakovcima ima vikendicu koju je često posjećivao.

“U subotu popodne se vjerovatno vraćao kući iz vikendice koja se nalazi ispod glavnog puta. Da bi se uključio na glavni put mora doći sporednom saobraćajnicom”, kaže naš sagovornik.

Kako dodaje, Šukalo je vozilo zaustavio na uključenju na glavni put, ali tu ima gusta živica i možda nije uspio vidjeti da ide motocikl.

“Kada je krenuo da se uključi na put, iz pravca Banjaluke naišao je motociklista i udario u vrata vozača. FIAT je odmah planuo, a motociklista je odletio nekoliko metara dalje”, rekao je naš sagovornik.

Mještani ne isključuju mogućnost da je penzioner nakon udara ostao bez svijesti, dok je FIAT nastavio da se kreće do saobraćajnog znaka pored kojeg se zaustavio.

“U tom momentu auto je već bio skroz u plamenu. Vozaču se nije moglo pomoći, a njegovu suprugu uspjeli su izvući iz vozila. I nju je vatra zahvatila, skoro ništa od odjeće na njoj nije ostalo”, pričaju mještani.

Oni vjeruju da je Šukalo ostao zaglavljen u vozilu pa mu zato prolaznici nisu uspjeli pomoći.

“Kad nesreća hoće – hoće. Prije sudara Nikola nije odmah mogao da pokrene auto. Pokušavao je više puta da startuje motor koji nije htio da upali i tek iz četvrtog puta je uspio”, priča jedan mještanin.

Nakon tragedije, uviđaj na licu mjesta obavila je Sanja Guzina, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa pripadnicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka.

Ona je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje radi utvrđivanja okolnosti pod kojima je došlo do ove saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija stradalog, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Strašna saobraćajna nesreća, vozač izgorio u požaru

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: