Parking na Staroj autobuskoj stanici ostaje parking

Obnova parkinga na Staroj autobuskoj stanici u centru Banjaluke, koji je donedavno bio besplatan za korisnike, potrajaće još dvije sedmice.
To je za Srpskainfo potvrdio direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić.

Mada je Đurić ranije najavio da će svi radovi biti završeni do kraja prošle sedmice, sada je rok produžen, kako tvrdi, zbog lošeg vremena.
Vidite i sami da svako malo pada kiša, vrijeme nas koči i sputava, ali šta da radimo. Idemo polako, a čak i ovakvim tempom radovi će biti sigurno gotovi za 10 do 15 dana – kaže on.
Dobra vijest je da će obnovljeni prostor ponovo biti parking, što nije mala stvar jer se očekuje da će u decembru, zbog dolaska turista, gužve na parkiralištima biti još žešće nego do sada.

Loša vijest da je besplatnom parkiranju u centru Banjaluke – odzvonilo.
Ne, neće parkiranje biti besplatno, nerealno je to očekivati. Na Skupštini Grada je već usvojena odluka da na ovom prostoru, koji je vlasništvo “Autoprevoza”, možemo naplaćivati parkiranje pod istim uslovima kao na svim drugim gradskim parkinzima – kaže Đurić.
Dakle, na velikom parkingu kod tzv. Stare autobuske stanice, koji se nalazi u zoni 2, sat parkiranja će koštati 1 KM, a dan 5 maraka.

– Očekujemo da ćemo do kraja iduće sedmice potpisati ugovor sa Gradom i započeti s naplatom parkinga – kaže Sladomir Đurić.

Sticajem čudnih okolnosti, baš u to vrijeme će biti završeni građevinski radovi na ovom parkingu.

Dakle, imaćemo skockani, sređeni utegnuti privatni parking, koji će se plaćati, isto kao i javni parkinzi.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI