Pare nisu bitne, od sutra “nulta parking zona”

Od sutra se “aktivira” takozvana “nulta parking zona”. Na pet parkinga u centru grada grada, moći će se zakupiti parking mjesto u maksimalnom trajanju od  dva sata.

Uvođenje ove tzv. „nulte zone“ neće uticati na cijenu parkiranja, koja će ostati ista kao i do sada, ali će vozači svoja vozila moći da parkiraju najduže dva sata, nakon čega će morati da napuste parkiralište.

Nova „nulta zona“ parkiranja, obuhvata sljedeće lokacije, odnosno parkinge „Galerija“, „Palas“, kao i parking mjesta u ulicama Ivana Franje Jukića, Gajevoj i Milana Tepića (dio kod Parka „Petar Kočić“).

Nulta zona obuhvatiće  254 parking mjesta u centru grad.

Istovremeno, sa početkom uvođenja nove tarifne zone parkiranja, danas je počelo postavljanje nove saobraćajne signalizacije, sa dopunskim tablama različitih boja koje će definisati zonu parkiranja. Nulta zona će biti označena crvenom bojom, prva zona žutom, a druga zona zelenom bojom.

I u novoj zoni omogućeno je plaćanje parking usluge putem SMS-a na broj: 083 5114.

 

Riječ je o eksperimentalnom zatvaranju ulice, a odluka o tome da li će i ubuduće vikendom biti pješačka zona, biće donesena nakon ove aktivnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: