Pacijent skočio sa 4. sprata UKC RS

Pacijent Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske jutros je počinio samoubistvo skokom sa 4. sprata ove zdravstvene ustanove.

Pacijent na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske čiji su inicijali P.S. (56) koji je bio hospitalizovan zbog najtežeg oblika neizlječivog hroničnog oboljenja pluća, ubio se skočivši sa prozora svoje bolesničke sobe, saopšteno je danas iz UKC. Samoubistvo je počinjeno nekoliko minuta prije 10 časova, navodi se u saopštenju.

U Policijskoj upravi Banjaluka su  potvrdili da ih je jutros oko 10.10 časova radnik UKC RS obavijestio da je neko skočio sa zgrade.

Za osoblje Klinike za plućne bolesti i rukovodstvo UKC ovaj tragičan događaj potpuno je neočekivan jer pacijent od 9. decembra, kada je primljen na liječenje u ovu ustanovu, nije pokazivao znakove psihičke nestabilnosti, navedeno je u saopštenju.

Odjeljenska medicinska sestra nekoliko minuta prije samog nemilog događaja obišla je pacijenta, nakon čega se udaljila do radnog pulta koji se nalazi desetak metara od bolesničke sobe u kojoj je pacijent bio hospitalizovan.

Pacijent je u tom momentu otvorio prozor i skočio. Odmah nakon pada pozvan je tim Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje koji je konstatovao smrt, a u 10.20 predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova bili su na licu mjesta.

Službenici Policijske uprave Banjaluka obavili su danas uviđaj u banjalučkoj ulici gdje je smrtno stradala osoba P.S. nakon što je skočila kroz prozor sa četvrtog sprata Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske.

Nadležnoj policijskoj stanici Policijske uprave Banjaluka radnik UKC Srpske prijavio je da je pacijent P.S. skočio kroz prozor, te da je na licu mjesta preminuo, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. Uviđaju je prisustvovao i dežurni mrtvozornik. O ovom slučaju obaviješteno je i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: