Ozvaničena skupštinska većina, sjednica 5. januara

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine grada Banjaluka biće održana 5. januara u 10 časova, najavio je Saša Čudić, novoizabrani odbornik u Skupštini grada iz reda nacionalnih manjina, te potpredsjednik Skupštine grada u prethodnom sazivu.

On je kazao da će se na ovom zasjedanju zvanično izabrati Komisija za izbor i imenovanja nagrade i priznanja i nakon toga slijedi izbor skupštinskog rukovodstva, te ostala potrebna imenovanja koja su neophodna za nesmetan rad grada Banjaluka.

– Danas su potpisane izjave čime je formalno pravno ozvaničena skupštinska većina sa 19 odbornika u novom sazivu i o tome je obaviještena Skupština grada – rekao je Čudić nakon današnjeg sastanka novoizabranih odbornika SNSD i koalicionih stranaka koje će činiti većinu u Skupštini grada Banjaluka.

Dragoslav Topić je ispred SNSD rekao da je sjednica zakazana i prije zakonskog roka, jer smatraju da imaju odgovornost prema građanima.

– Cilj nam je da se obezbijede uslovi da grad funkcioniše. Očekujemo da od gradonačelnika što prije dobijemo odluke o privremenom finansiranju te Nacrt budžeta grada – naveo je Topić.

Novoizabrani odbornik Ujedinjene Srpske Neven Stanić je rekao da je na ovom sastanku potvrđena “privrženost ove stranke prema koaliciji”.

– Mi učestvujemo u ovoj većini sa tri odbornika, radićemo i učestvovaćemo na svim aktivnostima koje se odnose na napredak grada – kazao je Stanić.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI