Otvoreno psihološko savjetovalište za djecu i adolescente

Centar modernih znanja otvorio je u sklopu svog programa pedagoško – psihološko savjetovalište, uz poseban akcenat na rad sa djecom koja su zavisnici od društvenih mreža, kao i na rad sa adolescentima socijalno neprilagođenog ponašanja.
Predsjednik Centra modernih znanja Nebojša Macanović kaže da aktuelna istraživanja pokazuju da djeca veoma rano, već od svoje 9 godine života, pokazuju znake zavisnosti od mobilnih telefona.
– U ranom uzrastu dominiraju igrice, a kasnije i brojne društvene mreže. Kada ih roditelji opomenu i daju neki zadatak, oni izgledaju često kao hipnotisani i ponekad se čini da ništa od informacija ne dopire do njih. Sa uzrastom se javljaju i druge poteškoće, gdje djeca uopšte ne žele da se jave roditeljima na telefon ili poruku, jer to nije „in“ u društvu da ih roditelji nešto zapitkuju i interesuju se gdje su i šta rade. Kasnije opet na raznim događajima i zajedničkim druženjima primjećujemo da djeca uopšte ne komuniciraju nego da su stalno na telefonu – rekao je Macanović.
Upravo zbog ovakvih problema, ali i mnogih drugih, Macanović ističe da su u okviru Centra modernih znanja počeli sa radom i otvorili ovo savjetovalište.

– Pored toga, stručnjaci u savjetovalištu se bave i problemima koje imaju odrasli, kao što su anksioznost, osjećaj „zaglavljenosti“ u životu, napadi panike, depresija, savjetodavnim radom sa roditeljima koji imaju poteškoće u komunikaciji sa djecom, suočavanje sa stresnim i traumatičnim iskustvima – zaključio je Macanović.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: