Otvoreni „Dani Vlade S. Miloševića“

Koncertom Akademskog hora „Collegium musicum“ iz Beograda pod nazivom „Tragovi iz sazvežđa Regula“ sinoć u Banskom dvoru svečano je počela manifestacija „Dani Vlade S. Miloševića 2023“.

Pod dirigentskom palicom Dragane Jovanović hor je izveo program posvećen Darinki Matić Marović. Koncert nosi simboličan naziv sa željom da se svi zajedno prisjete, kako članovi hora navode, „dirigentkinje, prijateljice, profesorke i sjajne zvijezde iz sazvježđa Regula“.

Sinoćnjem otvaranju ove manifestacije, u ime Grada, prisustvovale su savjetnica gradonačelnika za kuluturu i socijalnu politiku, Mirna Savić – Banjac i šef Odsjeka za kulturu, socijalnu zaštitu, udruženja građana i vjerske zajednice, Nevena Blagojević – Podrić.

Organizator „Dana Vlade S. Miloševića“ su Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i Muzikološko društvo Republike Srpske.

„Dani Vlade S. Miloševića“ tradicionalna je manifestacija koja se održava u Banjoj Luci od 1999. godine. Ustanovljena je povodom obilježavanja godišnjice rođenja akademika Vlade S. Miloševića, etnomuzikologa, kompozitora i muzičkog pedagoga, jednog od najvećih imena umjetničke muzike Republike Srpske i BiH.

Program ovogodišnje manifestacije trajaće do 27. aprila i biće izveden u Banskom dvoru, Muzeju Republike Srpske, Akademiji umjetnosti, Narodnom pozorištu Republike Srpske, kao i u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije Kolarca u Beogradu.

Grad Banja Luka je finansijski podržao manifestaciju putem Kalendara kulturnih manifestacija Grada za 2023. godinu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI