Otvorene trgovine kojima je Republički štab dozvolio rad

U Banjaluci od danas je omogućen rad trgovinama bijelom tehnikom, vodovodnim i elektro-materijalom i sanitarijima, keramikom, prodavnicama boja i lakova, auto-dijelova, dijelova za poljoprivredne mašine, građevinskog materijala, te drogerijama.
Ovim djelatnostima prošle sedmice dozvoljen je rad odlukom republičkog štaba, a od danas, od 7 do 15 časova, one mogu da rade i u Banjaluci, ali uz veoma striktna pravila u vezi držanja distance, dezinfekcije i ostalih mjera predostrožnosti u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Svako kršenje ovih propisa biće najstrože sankcionisano, odlučeno je juče na sjednici Štaba za vanredne situacije grada Banjaluke.

U Banjaluci je od juče u funkciji šest novih linija besplatnog javnog prevoza za zdravstvene radnike i pripadanike Ministarstva unutrašnjih poslova, putem Centra za socijalni rad, počela je podjela 1.617 paketa sa osnovnim namirnicama za ugrožene kategorije stanovništva.
U najvećem gradu Srpske nastavljaju sa radom sve službe dostave koje je grad do sada organizovao, s ciljem pomoći osobama starijim od 65 godina, putem telefona 065/010-203 dostava životnih namirnica i dostava lijekova pozivom porodičnom ljekaru.
Dom zdravlja Banjaluka izvršio je racionalizaciju rada laboratorijskih punktova, tako da će pacijentima od danas na raspolaganju biti laboratorije u Poliklinici i u naselju Lazarevo, rečeno je jutros Srni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Laboratorija u Poliklinici radiće od 7 do 19 časova svakim radnim danom i subotom, a laboratorija u ambulanti porodične medicine u mjesnoj zajednici Lazarevo od 7 do 14 časova svakim radnim danom, obje samo za hitne slučajeve.

Iz Doma zdravlja navode da će nakon 19 časova građanima na raspolaganju biti laboratorija u Službi hitne medicinske pomoći svakim radnim danom i subotom od 19 do 7 časova ujutro, dok će nedjeljom raditi 24 časa.

Do racionalizacije rada došlo je s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i zbog povećane potrebe za radom laboratorijskih tehničara u ambulanti u kojoj se vrše pregledi pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI