Otvorena izložba KKI Vrbas

Šesta izložbena postavka, posvećena Košarkaškom klubu invalida Vrbas, otvorena je danas u Muzeju sporta u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci.
Klub je osnovan prije 20 godina, osam puta je osvajao titulu šampiona BiH, a isto toliko i regionalnu NLB ligu. Višestruki je učenik Lige šampiona i zabilježio je brojne rezultate na međunarodnoj sceni.
Predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević ponosan je na sve što je urađeno u prethodne dvije decenije.

-Hvala predsjednici, mojim igračima što me trpe 20 godina, želim da se svima zahvalim. Prvu utakmicu smo izgubili 6:4 od Maribora. Mi sada ne možemo da završimo utakmicu bez 70 koševa. Mi smo jedini na svijetu dali u evroligi po 100 koševa. Igramo po dvije utakmici. Na pragu smo osme titule u BiH u i regionalnoj ligi. Nije lako biti šampion u BiH u bilo kojem sportu posebno invalidnom. Invalidni sport je danas jako ozbiljan, to je socijalizacija ljudi. Mi smo multinacionalna ekipa, za nas od prvog dana igraju i Hrvati i Bošnjaci, mi smo Jugoslavija u malom – rekao je Marinko Umičević
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je izložbu

-Zadovoljstvo mi je što sam sa vama i zadovoljstvo mi je da pomognem koliko god mogu. Znamo da institucije treba da stoje na rapsolaganju sportskim radnicima posebno radnicima koji su imali više poteškoća. Ta pomoć nikad nije onolika koliku bismo željeli da damo i kolika je potrebna ali je bitno da smo izgradili odnos i da se razumijemo. Zahvalna sam je pronostie slavu Republike Srpske gde god da odete. Zahvalna sam što se posvetili nečemu što je društveno korisno, što radite na reahbilitacij i na kraju što igrate za Republiku Srpsku. Moje pokroviteljstvo u vezi sa vašim događajuma je kap u moru, ali ono što mogui reći je da možete računati na to i da želimo i da povećamo pomoć rekla je Željka Cvijanović.

Nenad Talić, direktog Sportskog centra Borik kaže da je ovaj događaj potvrdio da je ideja otvaranja Muzeja bila dobra.

-Zadovoljan sam što otvaramo još jednu izložbu sporta, želim da se zahvalim predsjednici na pomoći koju priuža svim klubovima I SC BVorik u poslednjim godina. Ideja o osnivanju se pokazuje da je bila dobra. Predstavili smo trofeje Banjalučana, od olimpijskih pobjednika, preko ljud koji su ostvajali svjetska i evropska odličja pa do klubovea rukometnog kluba Borac, fudbalskog kluba, našeg muzeja, a sada je red je došao na KKI Vrbas. Petnaest posto svjetske populacije ima invaildete I drago mi je da su svi naši objekti priklagiđeni licima sa incvaoiditetom. Želim, da čestiotam gospodinu Umičeviću koji je imao viziju sa svojim ljudima na svemu što je učinio za sport, za dobro koje je učinio u svim aspektima – rekao je Talić.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI