Otvorena izložba „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci”

U Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sinoć je otvorena izložba „25 godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci” kojom se proslavlja važan jubilej – dvadeset pet godina od osnivanja Akademije umjetnosti.
Na postavci su predstavljena djela svih nastavnika i saradnika koji rade i koji su radili na studijskom programu Likovne umjetnosti čiji se umjetnički radovi mogu posmatrati kao sastavni dio nastavnog procesa od osnivanja Akademije umjetnosti do danas navode iz Muzeja Republike Srpske.

Dodaju kako izložbena postavka obuhvata radove pedeset likovnih stvaralaca sa više od osamdeset dijela koja su izlagana na regionalnim i svjetskim izložbama savremene umjetnosti.

– Izložba profesora, nastavnika i saradnika studijskog programa Likovnih umjetnosti organizovana je zajedničkom saradnjom Akademije umjetnosti i Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i predstavlja kontinuitet uspješne saradnje dvije institucije koju je do sada obilježilo mnogo zajedničkih izložbenih projekata i edukativnih programa – dodaju.

Zainteresovani izložbu mogu da pogledaju do 26. aprila u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI