Otvoren poziv za aprilske nagrade

Zainteresovane firme i osobe sa područja Banjaluke od danas, 18. februara, mogu da dostave svoje inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila – Dana Grada.

Poziv je otvoren do 5. marta, a inicijative je potrebno dostaviti Skupštini grada Banjaluka, tačnije Komisiji za izbor i imenovanja, nagrade i priznanja, na adresu Trg srpskih vladara broj 1, 78 000 Banjaluka.

Odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su sljedeće nagrade i priznanja: Ključ Grada Banjaluka, sa Poveljom “Počasni građanin grada Banjaluke”, kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva, Zlatni grb Grada Banjaluka, za izuzetan doprinos u razvoju grada, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta, Plaketa Grada Banjaluka za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost i Nagrada Grada Banjaluka mladima, kao poseban vid priznanja, za značajna ostvarenja u svim oblastima života, a uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma.

Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima.

Inicijative moraju biti obrazložene, naročito biografija , odnosno reference za firme, razloge koji su uticali na podnošenje nicijative, adresu i telefon kontakt osobe, odnosno ljude koji se predlažu, te prijedlog nagrade za kandidovanu osobu.

Kako je navedeno u pozivu, s obzirom na to da manifestacija povodom 22. aprila nije održana 2020. godine, inicijative za dodjelu nagrada i priznanja za 2020. godinu biće razmatrane u ovoj godini.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI