Otvoren most u Česmi

Pušten je za promet novi most u naselju Česma.

Konačno je riješen problem prevoza putnika koji su presjedali iz jednog u drugi autobus ili koristili alternativne pravce kako bi došli do centra i u druge dijelove Banje Luke. Svečano je otvoren most kod Incela, preko rijeke Vrbanja. Most je dužine 85 metara i širine saobraćajnica šest metara, sa trotoarima širine 2,2 metra. Koštao je 1,8 miliona KM.

U sklopu izgradnje mosta, izgrađene su i pristupne saobraćajnice, i to na desnoj obali  od mosta prema  Ulici Petra Velikog  i  na lijevoj obali mosta do spoja sa Ulicom Veljka Mlađenovića i Ulicom Vladislava Skarića – u punom profilu sa dvije saobraćajne trake, obostranim trotoarima i javnom rasvjetom.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac presjecanjem vrpce, svečano su  su pustili u funckiju novoizgrađeni most preko rijeke Vrbanja u naselju Česma

U toku su  pregovori i planovi oko uklanjanja starog mosta i njegovog prenošenja na drugo mjesto, na kojem bi mogao biti od koristi.

Ugovor o izgradnji mosta u Česmi i o izgradnji saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića potpisan je, 22. septembra 2015. godine, a kamen temeljac za izgradnju mosta postavljen je 5. novembra te godine. Novi most sagrađen je na petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta, koji je pretrpio znatnu štetu u prošlogodišnjim poplavama.

izvor:www.banjaluka.rs.ba

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI