Otvoren Centar za porodicu

Banja Luka je dobila Centar za porodicu, u kojem će se odvijati različiti programi podrške porodici.

Riječ je o izdvojenoj jedinici Centra za socijalni rad, u kojoj će svi sugrađani imati priliku da dobiju podršku, različite savjete i korisne informacije koji se tiču njihovih porodica.

Otvaranju Centra prisustvovali su gradonačelnik Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine Grada Mladen Ilić.

Gradonačelnik je čestitao rukovodstvu JU Centra za socijalni rad na otvaranju Centra za porodicu, rekavši da je ovo od izuzetnog značaja za sve naše sugrađane i Banju Luku.

-Izuzetno je značajno što će Banjalučani, ukoliko se njihova porodica nađe u izazovu koji ne može samostalno prevazići, imati mjesto na kojem će se moći obratiti za savjet i podršku – poručio je gradonačelnik.

On je istakao da će Grad podržati aktivnosti Centra za porodicu, jer je i opredjeljenje gradske administracije usmjereno ka podršci porodicama, napomenuvši da je Grad u proteklom periodu donio niz mjera, koje rasterećuju kućni budžet, ali i smanjuju pritisak na Centar za socijalni rad.

-Kada podržite porodilje, to je podrška porodici, kada obezbijedite besplatne udžbenike, sufinansirate vrtić – to je podrška porodici, kada subevncionišete karte za javni prevoz penzionerima ili djeci iz višečlanih porodica, to je vid podrške porodici, a sve ove mjere na neki način dopunjavaju i rasterećuju kućni budžet naših porodica, a ujedno smanjuju pritisak na Centar za socijalni rad – rekao je Stanivuković.

On je dodao da će biti nastavljena saradnja, ali i rad na sistemskom rješavanju problema, pojasnivši da je to jedini način za uspjeh cijelog društva.

-Samo adekvatnim politikama i sistemskim pristupom svih nivoa vlasti mogu se očekivati dobri rezultati. Potrebno je da radimo sinhronizovano i da budemo uključeni svi – zaključio je gradonačelnik Banje Luke.

Predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić istakao je da je otvaranje Centra za porodicu veoma važno jer se kroz ovakav projekat zapravo unapređuje rad Centra za socijalni rad, a njihove usluge se podižu na viši nivo.

Ilić je istakao da Grad Banja Luka redovno podržava aktivnosti Centra za socijalni rad i u tom pogledu su politike usaglašene, jer je riječ o radu koji je značajan za Banju Luku, te da podrška neće izostati ni u narednom periodu, kao i da će Grad Banja Luka ovoj značajnoj instituciji biti vjetar u leđa.

Direktorica Centra za socijalni rad Irena Joldžić rekla je da je zamisao da Centar za porodicu radi kao izdvojena jedinica koja će upravo kroz savjetovanje raditi na rješavanju i prevenciji problema u porodici, ali i biti na usluzi sugrađanima i da ih uputi gdje i kako mogu ostvariti neka svoja prava i riješiti određene probleme.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI