Osumnjičeni za ubistvo inspektora već izdržava kaznu za ubistvo

Aleksandar Miljatović koji je označen kao direktni počinilac ubistva načelnika kriminalističke policije Radenka Bašića bio je na uslovnom otpustu, sa izdržavanja kazne za ubistvo Saše Ilića Španca (31), potvrđeno je “Glasu Srpske“.

Izvor blizak istrazi je rekao da je Miljatoviću uslovni otpust isticao u novembru ove godine poslije čega bi mu se računalo da je izdržao kaznu.

– On je kazne izdržavao u KPZ Foča i Tunjice i bio je uzoran i imao je dobro vladanje. Nije pravio nikakve probleme i poštovao je sva pravila zbog čega je u skladu sa Zakonom i dobio uslovni otpust prije otprilike dvije godine – rekao je naš izvor.

Miljatović je 2008. godine u banjalučkom Okružniom sudu dobio 16 i po godina robije zbog ubistva Ilića koje se desilo 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

On je do tog momenta bio neosuđivan i bavio se rukometom. Miljatović je taj zločin priznao, a prema nezvaničnim infromacijama i u ovom slučaju je priznao ubistvo Bašića i istražiocima ispričao kako se i šta desilo.

Prema nekim informacijama on je rekao da je ubistvo Bašića naručio Dalibor Railić zvani Dugi, a da je on bio direktni izvršilac.

Railić je uhapšen u okviru istrage ubistva Bašića, a odlukom Suda BiH je pritvoren zbog organizovanog šverca narkoticima.

Miljatović je zbog sumnje da je ubio Bašića uhapšen u akciji policije koja je sporvedena sinoć i noćas, a zajedno sa njim uhapšena je još jedna osoba koja je označena kao pomagač.

Nezvanično saznajemo da tu drugu uhapšenu osobu terete da je pomagao Miljatoviću u pripremi zločina i da je vozio automobil sa kojim su se dovezli i pobjegli sa lica mjesta.

Ubistvo Ilića

Miljatović je Sašu Ilića Španca (31) usmrtio 30. avgusta 2007. godine na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

Zajedno s njim zbog ubistva je osuđena njegova tadašnja djevojka Jelena Tegel na 15 godina zatvora. Budući da su oboje tada imali po 19 godina u medijima su prozvani za banjalučke “Boni i Klajd”.

Miljatović, koji je do ubistva Ilića bio neosuđivan, u potpunosti je priznao da je ubio Ilića hicima iz automatske puške.

Prema optužnici u ovom slučaju Tegelova je namamila žrtvu Ilića kojeg je pozvala telefonom i ugovorila “sastanak”, Miljatović ga je čekao u zasjedi, a kada se Ilić dovezao na dogovoreno mjesto, Tegelova ga je mobilnim telefonom pozvala da izađe iz auta i prošeta do nje.

Tada se iza Ilića pojavio Miljatović i pogodio ga s tri hica u leđa. Miljatović je zatim prišao Iliću kojeg je “ovjerio” tako što je iz neposredne blizine ispalio još jedan metak Iliću direktno u potiljak.

Nakon toga su Miljatović i Tegelova beživotno tijelo Ilića su ubacili u gepek njegovog BMW-a i odvezli se prema naselju Bočac, gdje su sa litice bacili leš u kanjon rijeke Vrbas, a zatim se odvezli kući.

Miljatović je tužiocima potvrdio da mu je Tegelova prije ubistva, u nekoliko navrata pokazivala i poruke koje je razmjenjivala i sa drugim momcima, ne samo sa Špancem, sa izvjesnim Mladenom – koji je u njenom mobilnom imao dodatak “alfa romeo”, zatim Ćosićem i Zrilićem.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: