Osumnjičen da je slao gole fotografije maloljetnici

Banjalučka policija uhapsila je Radovana Šikanića zbog sumnje da je slao svoje gole slike navodno maloljetnoj djevojčici.
Manijaka su otkrili članovi Fejsbuk stranice “Stop pedofilima”.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić je rekla, navodeći inicijale, da je on počinio krivično djelo iskorištavanje kompjuterske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih djela sekhsualnog zlostavljanja ili iskorištavanja djeteta

– Policija je putem društvenih mreža i sredstava javnog informisanja došla do saznanja da je izvršeno pomenuto krivično djelo. Radom na terenu policija je identifikovala R. Š. I uhapsila i od njega oduzeli određene predmete – rekla je Mučibabićeva.

Fejsbuk stranica „Stop pedofilima“ objavila je poruku „Pažnja RS, pažnja BiH, pažnja Banjaluka. Objavljujemo prepisku između predatora i diverzije devojčice od 13 godina!“.

Zatim su naveli profil izvjesnog Radovana Šikanića, kao i kompletnu prepisku. Ova stranica je i tokom 2018. godine otkrila još jednog pedofila u Banjaluci, a tada se radilo Nemanji Pavloviću vaspitaču jednog privatnog vrtića u Banjaluci.

Stranica „Stop pedofilima“ funkcioniše tako što naprave profile maloljetnih djevojčica, a oni koji stoje iza ove zamke čekaju da im se jave seksulani predatori. Nakon toga oni kreću u dopisivanje sa njim.

Kada prikupe dovoljno njegovih poruka u kojima se može zaključiti da je riječ o pedofilu, objave slike tog dopisivanja.

Tako je bilo i u slučaju Radovana Šikanića, koji se danima dopisavao sa njima misliće da je riječ o djevojčici staroj 13 godina.
Tokom dopisivanja sa izmišljenom djevojčicom on je pita koliko ima godina i koji je razred, a kada je ona napisala da ima 13 godina i da je šesti razred on se nastavio dopisivati sa njom.

Nekoliko puta joj je slao poruke da ne smije nikom reći da se dopisuje sa njim, jer je on dosta stariji.

Zatim se u porukama vidi da joj je poslao svoje snimke, te joj objašnjava da na snimku radi „ono“. Osim toga navodno joj je slao slike i svog polnog organa.

Potom ju je pokušavao nagovoriti da upali kameru na „mesindžeru“ i da tako komuniciraju što su odbili iz ove grupe.

Nakon što je na interenetu objavljena ova prepiska reagovali su brojni građani koji su bili ogorčeni i traže od policije da što prije reaguje i sklone ovaku osobu sa ulice.

Kako smo već rekli, ova grupa je 2018. godine objavila prepisku koju su imali sa Pavlovićem, a u međuvremenu je podignuta optužnica protiv njega.

Vaspitač Pavlović je od izmišljene maloljetnice tražio da mu pošalje eksplicitne slike i zbog toga je optužen za teško krivično djelo iskorištavanja djece za pornografiju.

Slučaj je posebno uznemirio roditelje čija su djeca pohađala vrtić, a ulje na vatru dolila je činjenica da je vaspitač radio sa izrazito malom djecom.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI