Osuđeni ljekar ponovo u sudnici, pacijentu izvadio zdrav jajnik

Potvrđena je optužnica protiv Marinka Lovre (55), ljekara iz Banjaluke, koja ga tereti da je, radeći u Opštoj bolnici u Prijedoru, pacijentkinji S.S, tokom odstranjivanja slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i desni jajnik.

Zatim je to, kako se dodaje, “pokušao prikriti govoreći S.S. da su se tokom operacije desile komplikacije i da je na desnom jajniku uočio cistu koju je morao ukloniti”.

Optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, koja Lovru tereti za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći, potvrdio je sudija za prethodno saslušanje prijedorskog Osnovnog suda.

“Optuženi se tereti da je 26. jula 2014. godine u Opštoj bolnici u Prijedoru, kao doktor medicine, specijalista opšte hirurgije, primio pacijentkinju S.S. radi operacije zbog upale slijepog crijeva, te istu neposredno prije operacije uputio na dijagnostički ginekološki pregled, kojom prilikom je ultrazvukom utvrđeno uredno zdravstveno stanje i prisustvo oba jajnika”, piše u optužnici.

Nakon toga je, kako se dodaje, pacijentkinju operisao radi odstranjivanja slijepog crijeva, pa je u toku operacije S.S. “pored upaljenog slijepog crijeva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i desni jajnik”.

“To nije konstatovao u medicinskoj dokumentaciji, niti je o tome obavijestio doktora specijalistu ginekologije, iako je bio svjestan da se odstranjivanjem desnog jajnika pacijentkinje ne pridržava pravila zdravstvene struke, ali je na to pristao, te je prouzrokovao znatnije pogoršanje zdravstvenog stanja S.S., u vidu umanjenja njene životne sposobnosti, a što je pokušao prikriti govoreći S.S. da su se tokom operacije desile komplikacije i da je na desnom jajniku uočio cistu koju je morao ukloniti”, piše u optužnici.

Dodaje se da je Lovre na isti način o zdravstvenom stanju S.S. pogrešno informisao i supruga te pacijentkinje.

“Nizom ljekarskih pregleda, preduzetih nakon predmetnog operativnog zahvata, utvrđeno je potpuno odsustvo desnog jajnika kod S.S.”, navedeno je u optužnici.

Podsjetimo, u ranijoj izjavi ,Lovre je rekao da će dokazati da nije kriv, dodajući da je tokom operacije odstranio organ koji je bio bolestan, a to je akutno slijepo crijevo.

“Imam sve dokaze da jajnik nisam dirnuo. Sedam ljudi bilo je na operativnom zahvatu”, rekao je on tada.

Ineče, kako smo ranije objavili, Lovre iza sebe ima presudu kojom je osuđen zbog primanja mita na novčanu kaznu od 20.000 KM.

Po presudi banjalučkog Okružnog suda, a kojoj je prethodio sporazum o priznanju krivice, uzeo je mito da bi sačinio lažni nalaz.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: