Osobe sa invaliditetom uče o izradi nakita

Udruženje paraplegičara regije Banja Luka, danas počinje realizaciju projekta pod nazivom „Kreativnošću do osnaženja“, koji je podržao Grad Banja Luka.

Tema projekta je obuka žena sa invaliditetom za izradu nakita od fimo mase. Projektom je obuhvaćeno 10 žena sa invaliditetom i to po pet članica Udruženja paraplegičara regije Banja Luka i Saveza invalida rada grada Banje Luke, koji su partner u realizaciji ovog projekta – kažu u Udruženju paraplegičara.
Kako je najavljeno, radionice će se održavati dva puta sedmično u naredna dva mjeseca. Radionice će se održavati u prostorijama Udruženja paralegičara regije Banja Luka.

Zahvaljujući razumijevanju Gradske uprave, žene sa invaliditetom, učesnice na projektu, steći će nova znanja o načinu izrade nakita i time će moći da se dodatno socijalizuju i uključe u društvo. Po završetku radionica planirana je izložba radova nastalih na projektu. Izložba će biti prodajnog karaktera, gdje bi, prodajom radova, učesnice projekta imale priliku za dodatnu zaradu – navode iz Udruženja paraplegičara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: