Oslobođeni krivice za slučaj težak 7 miliona maraka

Četvoro funkcionera Republičke uprave za geodestko imovinske poslove oslobođeni su jutros krivice u Okružnom sudu u Banjaluci.

Njih je optužnica Republičkog tužilaštva teretila da su oštetili grad Banjaluka za sedam miliona maraka.

U ovom predmetu sudilo se visokorangiranim službenicima RUGIP Aleksandru Deuriću i Draganu Grulovića, i stručnim saradnicama Željki Milinović i Doris Kremenović.

Nakon što je sudija Pane Gavrić izrekao oslobađajuću presudu, optuženi su počeli slaviti, a neki od njih su od radosti i zaplakali.

Deurića, Grulovića i Kremenović optužnica je teretila da su u periodu od 2015. do 2017. godine iskoristili službeni položaj i prekoračili ovlaštenja, te nezakonito omogućili da firma “Naš Dom” a.d. Banjaluka stekne pravo svojine nad zgradom i pomoćim objektom u Grčkoj ulici u Banjaluci čime su im pribavili 2,18 miliona KM.

Grulović i Kremenović su bili optuženi da su nezakonito omogućili da firma “Građa” stekne pravo vlasništva na parcelom od 33.000 kvadrata čime je Banja Luka oštećena za 5,25 miliona KM.

Grulovića i Milinković je optužnice sumničila za trgovinu uticajem, odnosno da su dogovarali obustavu istrage u predmetu “Varnica Marija” koju je vodilo banjalučko Okružno javno tužilaštvo.

U optuženici je bilo navedeno da je Milinković bila u “dobrim odnosima” sa jednim tužiocem, a Grulović je trebao dogovoriti detalje oko isplate novca kako banjalučko tužilaštvo pomenuti predmet ne bi proslijedilo Tužilaštvu RS, već obustavilo istragu.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI