Oronuo objekat paprena kirija! Maćehinski odnos Banjaluke prema najvećoj tvornici

Poštovani Banjalučani,
moram da vas obavijestim da je neizvjesno otvaranje Bemine prodavnice u tzv. okrugloj prodvanici na bulevaru, čiji je vlasnik grad Banja Luka.

Tvornica obuće Bema je konkurisala i pobjedila na konkursu za pomenuti prostor, pri čemu bismo trebali plaćati kiriju od 2000 KM mjesečno. Međutim, kad smo bolje sagledali objekat, zaključili smo da je u devastiranom stanju, kao što i sami možete vidjeti.

Kako bismo ga renovirali i učinili dostojnim grada, potrebno je uložiti 100 000 KM (krov, fasada, šajbe, prilaz,wc), što je izuzetno mnogo.

Do sada smo poslali dva pisma gradonačelniku, u kojima tražimo da pola uloženih sredstava prizna Grad, te da to preklopimo kroz kiriju, a pola sredstava da idu na teret Beme. Nismo još uvijek dobili odgovor, nego pismo u kome stoji da se u roku od osam dana izjasnimo da li prihvatamo uslove ili će se raskinuti ugovor koji još nismo potpisali.

Smatram da takav ultimatum (treniranje strogoće) nije korektan s obzirom da Tvornica obuće Bema zapošljava 1250 radnika i čija godišnja realizacija proizvodnje iznosi 10% budžeta grada Banja Luka, što nije zanemarivo. Nije korektno da Bema uloži svojih 100 000 KM u sanaciju nečega što nije njeno, a taj objekat je bio u vlasništvu bivše Tvornice obuće Bosna, te ne znam na koji je način došao u vlasništvo Grada.
Mnogobrojni građani smatraju da je naša obuća kvalitetna a povoljna, te nas često pitaju zašto nemamo prodavnicu bliže centru grada.
Dalja sudbina pomenutog objekta je u rukama gradske administracije, te smatramo da Grad treba da vrati Bemi, kao što i Bema daje njemu.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: