Optuženi za ubistvo Slaviše Krunićai Žarka Pavlovića se izjašnjavaju o krivici

Novinarima neće biti dozvoljeno da prisustvuju na ročištu na kojem će se optuženi za teško ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića izjasniti o krivici.
Ova informacija za portal Srpskainfo potvrđena je iz Okružnog suda u Banjaluci.

– Obavještavao Vas da je članom 250. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 53/12, 91/17 i 66/18) propisano da je glavni pretres javan, a kako se ne radi o glavnom pretresu, već o ročištu za izjašnjenje o krivici, na istom nije dozvoljeno prisustvo – naveli su iz banjalučkog Okružnog suda.

Benedi Đukanović, Emilio Baldo i Rodoljub Gajić trebali bi se sutra u 14 časova izjasniti o krivici po optužnici Republičkog javnog tužilaštva koja ih tereti za teško ubistvo Krunića i Pavlovića.

Prema navodima iz optužnice, Benedi Đukanović i Emilio Baldo su od početka 2019. do 22. aprila 2019. godine na području Laktaša i to zajedno sa Željkom Kovačevićem koji je ubijen tokom napada, organizovali ubistvo Slaviše Krunića, vlasnika agencije za obezbjeđenje „Sektor sekjuriti“.

Optuženi saučesnik Rodoljub Gajić, koji je do hapšenja radio u firmi „Sektor“ označen je kao pomagač ubica, jer je saučesnicima javljao informacije o kretanju Krunića u danima uoči ubistva, njegovom boravku u kući u banjalučkom naselju Glamočani, ali i obezbeđenju koje je imao.

Vlasnik zaštitarske firme „Sektor sekjuriti“ i njegov tjelohranitelj ubijeni su u sačekuši nedaleko od porodične kuće u Glamočanima kod Banjaluke 22. aprila prošle godine.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: