Oproštaj od djevojčice Sofije

Malena, ali ipak tako velika i hrabra Sofija Mićević, koja će ostati upamćena po vječitom osmijehu i nedužnim dječijim očima koji su do kraja prkosili opakoj bolesti, sutra će biti sahranjena na Perduvovom groblju u Banjaluci.

Roditelji, rodbina i prijatelji u 14 časova na tom groblju oprostiće se od ovog malog anđela. Srce od svijeća ispred Hrama Hrista Spasitelja za nju su u srijedu zapalili mnogi Banjalučani, čuvši da nas je zauvijek napustila. Vladala je tuga. Ipak, najteže je Sofijinim najbližima. Sa samo njima znanim bolom nastoje da prežive gubitak.

– Voljela si smijeh, smijala si se uvijek i kad je bilo najteže ti si se smijala, bila si isto tako i najveća ljutica, bila si karakter, bila si najhrabrije stvorenje, ne zato što ja tako mislim nego što su svi koji su te znali tako mislili, bila si tatina peza jedina, bila si, Sofo, “čudo” i to neviđeno – riječi su Sofijine majke Simone, koje je podijelila sa prijateljima na “Fejsbuk” profilu.

Na društvenim mrežama juče se pojavila i pjesma posvećena Sofiji, koju je napisala Marija Đajić.

“Vodili smo borbu jaku, riječima tješili njenu majku. A sad njene suze neutješno teku, stvarajući oko nje punu bola rijeku”, stihovi su za malu Sofiju.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI