Opozicija u Banjaluci, da li to postoji?

Kada ste posljednji put čuli ili vidjeli nekog opozicionara u Banjaluci na protestima. Kada ste posljednji put čuli i vidjeli da postoji opozicija u gradu na Vrbasu? Znate li ime jednog opozicionog odbornika u Skupštini grada Banjaluka?

Ako ne znate, to su oni ljudi koji su obećavali promjene, borbu za Banjaluku, za građane, a sada ih nema nigdje, osim na društvenoj mreži Fejsbuk kada pišu zahvalnice gradonačelniku Igoru Radojičiću kada im prođe neki amandman. Grad je dobio “Rupu-Siti Mol”, “dobija” novu toplanu, kredit od 70 miliona KM …, i gdje je opozicija. Jeste li vidjeli nekog od njih pored “Rupe”, Toplane, obale Vrbasa, …, nepokošene zelene površine u centru….

Gradska opozicija ne postoji. Od 31 odbornika njih 8 su u opoziciji i ne rade ništa. To što imaju prefiks opozicija ne znači da se tako i ponašaju. Stiče se utisak da su se pomirili sa odborničkom platom od 620 KM i privilegijama, te činjenicom da njihove ruke ne mogu ništa da promjene u Skupštini grada. U ovom slučaju nameće se pitanje zašto se onda “bave” politikom.

Srpska demokratska stranka, čiji ih je odnos prema najvećem gradu Republike Srpske koštao večine poslanika iz Banjaluke, maltene i da ne postoji u Banjaluci. Navodno su konsolidovali redove, izabrali novo rukovodstvo i naravno ostali u sjeni u kojoj su bili i do sada, odajući nezainteresovanost, bezidejnost i svu nemoć u Banjaluci.

Partija demokratskog progresa je “spala” na najmlađeg odbornika u istoriji Skupštine grada. Prvaci PDP-a, do juče banjalučke okosnice partije, vinuli su se u toliko visoku politiku da Banjaluku ne vide ni na Guglovoj mapi. Igor Crnadak, kad stigne od “putovanja oko svijeta”, u Banjaluku dođe da protrči Banj brdom. Kao ministar inostranih poslova BiH, ne znam da je nešto, nekog, nekad doveo u Banjaluku. Kako on, tako i ostali PDP-ovi prvaci, Banjalučani.
Draško Stanivuković trenutno im drži lekcije i neka nastavi, možda se trgnu. Posljednja vijest objavljena na sajtu PDP-a, a koja se tiče Banjaluke, datira iz februara mjeseca.

Čavićev Narodni demokratski pokret broji čak četiri odbornika. Šta rade, ne znam. Možda posljednja vijest objavljena na zaničnom sajtu NDP-a govori dovoljno za sebe. Na njihovom sajtu trenutno je najaktuelnija vijest  iz Banjaluke od 02. marta 2017. godine.

Tu su i nezavisni odbornici, ali oni su posebna priča za sebe.

Nastaviće se . ….

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: