Opljačkan i stan direktora UIO, lopovi haraju Banja Lukom

Lopovi su opljačkali stan direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Mire Džakule u Banjaluci i ukrali novac.
Pljačka stana dogodila se 31. oktobra, a zanimljivo je da se policija nije oglašavala o ovom slučaju, niti je javnosti saopštila informaciju vezanu za pljačku imovine prvog čovjeka UIO BiH, a što je inače praksa u sličnim slučajevima.

Šta je bio pravi motiv pljačke nije poznato.

Prema nezvaničnim informacijama, lopovi su nakon premetačine stana ukrali više stotina evra i druge stvari.

Direktor UIO BiH Miro Džakula nije želio da komentariše pljačku stana u Banjaluci.

– Očigledno se radilo o unaprijed pripremljenoj pljački, jer su lopovi tipovali stan nekoliko dana prije nego što su se odlučili da provale u njega – otkrio je izvor iz Policijske uprave Banjaluka.

Naime, stan je opljačkan u trenutku kada je Džakula bio na putu.

Komšije Džakule i stanari u zgradi u banjalučkoj Ulici Prvog krajiškog korpusa izjavili su za Srpskainfo da u kritično vrijeme nisu primjetili ništa neobično.

– Ništa nisam čuo, a ni vidio, dok nije došla policija. Očigledno je da lopovima više ništa ne predstavlja problem, niti se boje policije, pa mogu raditi šta hoće. Ako su opljačkali stan Džakule, onda mi ostali samo možemo da se pitamo ko je sljedeći – ispričao je zabrinuti stanar koji je želio ostati anoniman.

Komšije očekuju da će policija ipak, pronaći lopove, te ih sankcionisati u skladu sa zakonom.

– Ukoliko se to ne dogodi, građani će morati da rade policijski posao, a tada nijedan zakon neće pomoći lopovima – dodali su ogorčeni stanari.

U posljednje vrijeme na području Banjaluke na meti lopova bilo je više stanova, a među njima i stan banjalučkog novinara D.R.
Tada su lopovi, takođe nakon kraćeg snimanja terena, utvrdili da je vlasnik otišao nakon čega su provalili u stan preko balkona. Poslije premetačine lopovi su ukrali novac i lične dragocjenosti.
Policija do danas nije uspjela utvrditi identitet ovog lopova, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o serijskom provalniku koji pljačka imovinu Banjalučana.
U ranijem periodu na meti lopova bila je i imovina imućnijih Banjalučana iz koje su lopovi odnijeli novac i druge stvari vrijedne desetine hiljada maraka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI