Onlajn koncert kultnog rok benda Balkan Express

Sa željom da nastavi kvalitetnu komunikaciju sa svojom publikom i za vrijeme trajanja vanrednih mjera u vezi sa suzbijanjem širenja virusa korona, Banski dvor započeo je seriju onlajn emitovanja koncerata značajnih domaćih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji su u proteklom periodu nastupili u festivalskim i drugim programima naše ustanove.

Poslije uspješnog petog onlajn emitovanja na YouTube kanalu Banskog dvora, koncerta Jovane Raljić (violina) i Hafeza Babašahija (klavir), šesti onlajn koncert biće emitovan 19. maja u 20:00 časova. Publika će biti u prilici da uživa u akustičnoj svirci kultnog banjalučkog rok benda BALKAN EXPRESS. Koncert pod nazivom BALKAN EXPRESS UNPLUGGED održan je u martu u prepunoj dvorani „Banskog dvora – Kulturnog centra“.
„Balkan Express“ čine: Saša Nikić (vokal), Momir Nikić (gitara), Aleksandar Vlaisavljević (bas gitara), Stefan Nikić (klavijature) i Nenad Trkulja (bubanj).
Gosti na koncertu u Banskom dvoru bili su “Paladio String Quartet“, operska diva Lidija Pajić, prof. Sanja Čolić Zelić, vokal Tea Čolić, te mladi gitarista Strahinja Nikić.

-Nakon nekoliko uspjesšnih i veoma gledanih emitovanja koncerata umjetničke, džez i tradicionalne muzike, na video repertoaru Banskog dvora nastavljamo sa praksom promovisanja kvalitenih domaćih umjetnika i muzičkih sastava. Jedan od njih je svakako kultni banjalučki bend ”Balkan Express” koji je nedavno održao svoj unplugged koncert u dupke punom Banskom dvoru ostavivši iza sebe još jednu noć za pamćenje. Kao i sva prethodna emitovanja i ovaj koncert je snimljen u skladu sa najvišim televizijskim normama, u sistemu više kamera i HD rezoluciji, te ga svesrdno preporučujemo svima onima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju koncertu početkom marta ove godine – rekao je direktor „Banskog dvora – Kulturnog centra“ Mladen Matović.

Sva koncertna emitovanja će se moći pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Banskog dvora: https://www.youtube.com/watch?v=lPcQRfhzpu0

O “Balkan Expressu”

Banjalučki bend “Balkan Express” osnovan je u oktobru 1996. godine. Na samom početku svirali su obrade stranih hitova. Nastupali su po klubovima u Republici Srpskoj i BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Slovenija kao i u Italiji.

Godine 1998. godine izlazi prvi autorski album pod nazivom PREPORUČENO u izdanju ITMM Beograd. Album je sniman u studiju “Akademija” BG. Drugi album benda ŠA LA LA LA LA izlazi 2007. godine u produkciji TREND BL. Svoj prvi akustični koncert “Balkan Express” je održao 2008. godine u Koncertnoj dvorani Banskog dvora zajedno sa gudačkim kvartetom banjalučke Akademije umjetnosti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: