Okolo gladac !

Zapošljavanjem banjalučkog fotografa Aleksandra Čavića u Gradsku upravu Grada Banjaluka, napravljen je ogroman pomak u kvalitetu službenih fotografija. Talenat mladog fotografa nije ostao neprimijećen od novoizabranih gradskih odbornika. 

Uslikaj me Aco !

Umjesto rasprava, argumenata ili inicijativa odbornici Skupštine Grada takmiče se koji će od njih objaviti “ljepšu fotografiju” iz odborničkih klupa. Naravno privilegiju za više škljocanja iz Čavićevog fotoaparata imaju vladajući. Uglavnom uz set od četiri fotografije, na društvenim mrežama, odbornici objavljuju i dnevni red sjednice na kojoj su prisustvovali, odnosno na kojoj su fotografisani. Oni malo vrijedniji potrude se, pa dnevni red preko gugl translejta (googletranslate), prevedu i na engleski jezik. Samo zlonamjerni u tim slučajevima primjete koliko se srpskih riječi potkralo u gugl engleskom jeziku.

Šta je problem?

Sve je to ljudski, međutim koga još briga kakvu koja odbornica frizuru ima ili u kakvom odijelu je odbornik došao na sjednicu. Ukoliko bi se mjerio rad većine, bar prema njihovim objavama na društvenim mrežama, Instagramu i Fejsbuku, stekao bi se utisak da im je najbitnije da budu lijepi i moderno obučeni. I stvarno ima lijepih ljudi i žena, ali dragi odbornici, građane interesuje šta vi radite, a ne kako izgledate. Molim Vas, kada već koristite društvene mreže za promovisanje svog rada u skupštini, pokušajte i napisati šta ste Vi taj dan radili, predložili, za šta ste se borili, čemu ste se protivili. Jer izbori za misice i mistere organizuju se svake godine, a odbornici se biraju svake četiri i to ne zbog slikanja i univerzalne poruke mira.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI