Održana modna revija osoba sa invaliditetom “Baš po mjeri”

Treća modna revija osoba s invaliditetom, pod nazivom “Baš po mjeri”, održana je večeras u Muzeju RS u Banjaluci, a crvenim tepihom su prodefilovala 22 para.

Tema ovogodišnje revije je roditeljstvo, a na njoj su se predstavili djeca s invaliditetom i njihovi roditelji, kao i roditelji s invaliditetom i njihova djeca.

Doktorica Snežana Kutlešić-Stević, organizator i idejni tvorac ove revije, rekla je da je u reviji učestvovala 22 para,  da je poslednji par činilo trojac.

“Ovo nije bila obična revija, već revija kojom podižemo svijest i rušimo arhitektonske barijere i sve druge barijere. Na ovaj način pričamo o problemima roditeljstva i o tome koliko smo sretni što smo roditelji i sa invaliditom i bez njega i koliko smo sretni što rađamo našu djecu bila ona zdrava ili bolesna”, rekla je Kutlešić-Stevićeva.

Biljana Nedić, učesnica revije kazala je da joj je ovo bilo treći put da učestvuje u reviji “Baš po mjeri” te da je jako srećna zbog toga.

“Mislim da je sam naziv revije idealan upravo zbog toga što je poruka koju njome želimo poslati je ta da ne moramo svi biti po nekom kalupu već da je ljepota upravo u toj nesavršenosti”, rekla je Nedićeva.

Prema njenim riječima, tema revije roditeljstvo je dobra jer se malo priča o roditeljstvu osoba sa invaliditetom.

“Važno je pričati da i ljudi sa invaliditemo imaju pravo da budu roditelji i staratelji i da je to univerzalno pravo za sve”, zaključila je Nedićeva.

Izvor: Nezavisne

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: