Održana modna revija “Baš po mjeri”

Modna revija “Baš po mjeri” koja se po četvrti put održava u gradu na Vrbasu, i sinoć je uspjela da nadmaši očekivanja prisutnih u Banskom dvoru.
Ovogodišnji moto revije je „Mogu sve što poželim“ sa željom da se javnosti ukaže na mogućnosti osoba sa invaliditetom, a ne samo na “nedostatke”. Svaki učesnik je nosio svoju „po meri“ skrojenu odjevnu kombinaciju, sa detaljima zmijanjskog veza, prirodnim materijalima i zemljanim bojama, koji su kreacije dizajnerke Aleksandre Ivanković.

– Osobe sa invaliditetom su se našle na crvenom tepihu jer sam baš to zeljela da poklonimo Banjaluci, Republici Srpskoj i BiH. Takve revije sam vidjela u svijetu i bila sam sigurna da imamo kapacitete i volju da baš to učinimo za naš grad. A prije svega je ideja da se OSI prikažu na jedan novi način i da razbijemo predrasude da ljepota pripada samo “tipičnim”.


Projekat je toliko dobro prihvaćen da nas je prosto vukao u sljedeću godinu. Svaki prostor je postajao mali za nas rad. Našem gradu je baš trebala takva manifestacija. Prikazali smo različitost u najboljem svjetlu. Najljepše od svega je što nam se javljaju svaki dan volonteri, ljudi dobre volje, prijatelji i nude pomoć – poručila je uoči revije dr Snežana Kutelišć – Stević.

U organizaciji ovog događaja je učestvovalo više od 50 volontera. Sva prikpljena sredstva će biti preusmjerena za dvije osobe sa invaliditetom kojima će taj novac služiti za liječenje: Ani Gloginji i Željani Ristić koje su u procesu rehabilitacije i koje su ujedno i učesnice revije.

– Reviju vidim sljedeće godine u Beogradu sa prijateljima iz Srbije i naravno u Banjaluci u novembru 2020. godine sa nekim od mladih kreatora kojih ima dosta u našoj zemlji. Želimo da promovišemo prave vrijednosti i nadamo se da ćemo istrajati i trajati – zaključila je ona.

izvor: Srpskainfo

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: