Određen pritvor uhapšenim u akciji “Merlin 2”

Miladinu (45) i Slađani (45) Vidačković, Rasimu Hajder (21), te Pameli Dukić (20) iz Gradiške, koji su uhapšeni u akciji “Merlin 2” zbog šverca drogom, određen je jednomjesečni pritvor u Okružnom sudu u Banjaluci.

Kako je rečeno za “Glas Srpske”, pritvor im je određen po prijedlogu Okružnog tužilaštva koje ih sumnjiči za neovlašteni promet i proizvodnju opojnih droga.

“Miladinu Vidačkoviću se još stavlja na teret i omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađani sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, rekli su u Tužilaštvu.

Osim pomenutih u akciji “Merlin 2” prošle sedmice uhapšeno je bilo još pet osoba, među njima, policajac pripadnik Jedinice za intervencije Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović.

Petorka je nakon ispitivanja puštena. Osim Sejmanovića u akciji su hapšeni pa pušteni Petar Subotić i Rade Krstanović iz Gradiške, Vedran Trivić iz Banjaluke i u Emir Spahalić I Prijedora, piše “Glas Srpske”.

Tužilaštvo osumnjičene iz akcije “Merlin 2” tereti da su od 2016. do 2019. godine nabavljali i preprodavali marihuanu korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: