Odličan projekat, proplivalo 500 osnovaca

Na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, juče su svečano uručene diplome banjalučkim osnovcima, polaznicima škole plivanja. Diplome je uručio Gradonačelnik Banjaluke, Gospodin Igor Radojičić. Projekat obuke neplivača je započeo, na inicijativu JP „Aquana“, već davne 2010. godine. Projekat je od početka imao podršku od strane Grada Banjaluka, koja je kontinuirana već 10 godina. Samo tokom prethodne 3 godine, uz podršku grada Banja Luka, obučeno je 1400 djece, a u toku je realizacija obuke za grupu osnovaca, čime će broj besplatno obučene djece tokom 2019. godine zaokružiti na 500 učenika.

Od 2017. godine u budžetu Grada Banjaluka se planira stavka koja se odnosi na obuku neplivača, što ukazuje da je Gradska uprava prepoznala ogroman značaj projekta. Za 2020. godinu planirana sredstva za obuku neplivača su 50.000,00 KM što znači da će naš grad biti bogatiji za još 500 novih plivača.

Putem projekta besplatne obuke plivanja za učenike osnovnih škola, do sada je obučeno 3628 učenika banjalučkih osnovnih škola, dok je kroz komercijalnu obuku prošlo 6883 plivača. Ukupan broj obučenih plivača od 2010. godine do danas je 10511.

Napomenućemo samo još da je u Staroj Grčkoj vrijedila izreka da se pismenim čovjekom smatra onaj koji zna čitati, pisati i plivati, koja je na neki način i naš moto J.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI