Odgovor iz TOBL-a na kaznu zbog “njive” u centru

Nakon što su iz Uprave grada Banjaluka obavijestili javnost o kažnjavanju Turističke organizacije Banjaluke zbog “njive” u parku Petar Kočić, oglasili su se iz TOBL-a. U međuvremenu počelo se sa saniranjem uništene zelene površine u centru Banjaluke. Saopoštenje TOBL-a prenosimo u cjelini.

Povodom objava pojedinih medija o tome da Turističkoj organizaciji grada Banja Luka slijede kazne zbog nesaniranja travnate površine na prostoru parka Petar Kočić informišemo Vas o sljedećem.

Turistička organizacija grada Banja Luka do danas nije dobila zvanično rješenje o kažnjavanju od Komunalne policije Grada Banja Luka u vezi sa travnatom površinom u parku Petar Kočić na kojoj je tokom manifestacije Zimzograd postavljeno klizalište.

Naime, Turistička organizacija grada Banja Luka, Agencija Mint d.o.o. Banja Luka i Klizalište Centar, s.p. Bijeljina potpisnice su Ugovora o tehničkoj saradnji kojim se projekat „Klizalište“ realizuje od 24.11.2017. do 07.02.2018. u okviru programa Zimzograd.

U ugovoru, potpisanom u mandatu prethodnog direktora Turističke organizacije grada Banja Luka, je jasno navedeno da je izvođač radova, u ovom slučaju „Klizalište Centar“ s.p. Bijeljina, dužan da ukloni klizalište te travnatu površinu vrati u prvobitno stanje „najkasnije 30 dana od dana povlačenja klizališta ili čim vremenski uslovi to budu dozvoljavali“.

Prema informaciji direktora izvođačkog preduzeća „Klizalište Centar“, Miše Vudraga, vremenske prilike u prethodnom periodu nisu dozvoljavale mogućnost vraćanja travnate površine u prvobitno stanje jer ista zahtjeva postojanje zemljišnih uslova za sadnju trave.

U protekloj sedmici Turistička organizacija grada Banja Luka je preduzela sve mjere da preduzeće „Klizalište Centar“, čija je ugovorna obaveza vraćanje travnate površine u prvobitno stanje, počne sa realizacijom istog sa rokom do 04.aprila 2018. godine.

Direktor

Irena Radojević

Kazna Turističkoj organizaciji zbog “njive” u centru!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: