Odgođeno suđenje inspektorima za primanje 30.000 KM mita

Suđenje inspektorima Policijske uprave Banjaluka optuženima za primanje 30.000 maraka mita danas je odgođeno, jer se u banjalučkom Okružnom sudu nije pojavila optužena inspektorka Jelena Florjan.
Florjanova je viberom obavijestila svog advokata Miljkana Pucara koji je poruku danas u sudnici predao sudiji Branimiru Jukiću.

U poruci je bila fotografija medicinskog nalaza iz privatne ambulante u kojem se između ostalog navodilo kako se optužena žali na bolove u leđima i povišenu temperaturu.

– Ja nemam načina da provjerim ovo što piše u nalazu i smatraću da je ovaj nalaz opravdao odsustvo optužene – naveo je sudija Jukić.

Republički javni tužilac Goran Glamočanin zatim je zatražio da su odredi vještaka koji će utvrditi istinitost medicinske dokumentacije.
Medicinska dokumentacija je iz privatne ambulante i tužilaštvo traži da se angažuje sudski vještak koji se treba očitovati o zdravstvenom stanju optužene – izjavio je Glamočanin.

No, sudija Jukić je odbacio zahtjev tužilaštva i početak suđenja u ovom predmetu zakazao za 1. oktobar.

Prema navodima optužnice, policijski službenici se terete da su u februaru ove godine, od direktora JU “Srednjoškolski dom” Banjaluka zahtijevali novčani iznos u visini od 30.000 KM, ali su na kraju uzeli 20.000 maraka mita.

Naime, od traženog iznosa kako se navodi u optužnici, Grujić je 18. februara primio 20.000 maraka, a sve kako bi se protiv Vidića obustavila krivična istraga.

Ostatak novčanog iznosa u visini od 10.000 KM osumnjičenima je trebao biti predat nakon što tužilaštvo donese odluku povoljnu za direktora navedene ustanove.

Optuženi inspektori radili su u “Timu 1” na borbi protiv privrednog kriminala u Policijskoj upravi Banjaluka, a uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Sirano” nakon što je direktor Srednjoškolskog doma predao optuženom Grujiću 20.000 maraka označenih novčanica.

Nakon jednomjesečnog pritvora optuženi inspektori pušteni su da se brane sa slobode, iako je Republičko tužilaštvo isticalo u više navrata da im je neophodno produžiti pritvor zbog uticaja na svjedoke, ali i proširenja istraga na saučesnike u redovima policije.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: