Odbornik Marinko Umičević traži više reda u banjalučkim vrtićima

U Banjoj Luci je već duže vrijeme problem nedostatak mjesta za djecu u vrtićima, i u posljednjih godinu dana je otvaranjem privatnih vrtića obezbjeđeno novih 1100 mjesta što je za pohvalu navodi se u saopštenju Marinka Umičevića odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.

Dozvolu za otvaranje vrtića izdaje resorno ministarstvo, međutim, apelujem i molim da se dobro razmisli prije njenog izdavanja. Ne mogu se praviti vrtići u zgradama na drugom spratu, kao ni na višim spratovima, i ne može se dio parkinga pretvarati u dječije igralište. Znamo da je Banja Luka jako trusno područje, i nisu se prošlih godina vrtići bez razloga pravili  montažno i prizemno sa velikim igralištima, poručuje Umičević..

Takođe, ti se vrtići ne nazivaju samo vrtići, nego i klubovi u sklopu kojih postoji i vrtić i dječija igraonica, a naveče se izdaju za razne dječije proslave i rođendane zamjerke su gradskog odbornika.

Kao odbornik u Skupštini grada Banja Luke zalažem se da se izjednače podsticaji koje grad daje za državne kao i za privatne vrtiće, da se u državnim naprave socijalne karte, jer zašto bi grad finansirao ljude sa visokim primanjima kad oni mogu i treba da plate punu cijenu.

U saopštenju Umičević navodi  da je dobro da se otvaraju privatni vrtići jer tu grad nema troškova prilikom gradnje, nabavke namještaja, plaćanja radnika, a tu su i nova radna mjesta.

Saopštenje

PODIJELI