Odbijena optužba protiv doktora Darka Golića

Sudija Osnovnog suda Banjaluka donio je juče odbijajuću presudu na ročištu bivšem načelniku Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS Darku Goliću optuženom za krivično djelo polno uznemiravanje.
Kako Mondo saznaje, odbijajuća presuda je donesena jer se radi o krivičnom djelu koje se goni po prijedlogu, a prijedloga nije bilo u zakonom propisanom roku.

Kada strane dobiju pisanu odluku suda, imaće pravo žalbe, a u ovom slučaju odbrana nema na šta da se žali, pa se može očekivati da to eventualno uradi tužilaštvo.

Golić se branio sa slobode, a u optuženičku klupu juče je sjeo godinu i po nakon što se izjasnio da “nije kriv” za ono za šta ga tereti optužnica, još u aprilu 2021. godine.

Golić je uhapšen u januaru 2020. godine zbog sumnje da je bludničio nad 36-godišnjim pacijentom koji je 40 dana bio u komi na UKC RS u Banjaluci.

Prema tadašnjim informacijama, sve su navodno primijetili zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, te je uprava UKC RS odmah obavijestila policiju, nakon čega je Golić uhapšen.
Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS je tada saopštilo da su od dežurnog osoblja obaviješteni da postoje sumnje da se njihov uposlenik “ponašao neetično prema pacijentu”.

Prema navodima iz optužnice, koja nikada nije javno objavljena, Golić se teretio da je 19. januara 2020. u periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju, intenzivnu medicinu i terapiju bola Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, navodno “u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike”.

Suđenje banjalučkom anesteziologu iza zatvorenih vrata

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI