Od subote besplatni pregledi u Dragočaju

Preventivni zdravstveni pregledi, u okviru akcije „Za tvoje dobro“, od ovog vikenda biće organizovani za mještane Dragočaja, jednog od najvećih prigradskih naselja.

-S obzirom na to da u Dragočaju imamo veliki broj pacijenata, ekipe će raditi tri vikenda zaredom, odnosno 2,3, 9, 10, 16. i 17. novembra – rekli su iz Doma zdravlja Banja Luka, koji akciju preventivnih pregleda provodi na terenu.

Besplatne preventivne preglede u okviru ove velike akcije, omogućio je Grad Banja Luka. Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja.

Akcija, najveća ovog tipa, u narednih godinu dana obuhvatiće cjelokupnu teritoriju Banje Luke, a pregledi su već obavljeni u: Motikama, Česmi, Šargovcu, Aginom selu i Bočcu.

Svi pregledi biće obavljani u ambulantama porodične medicine u navedenim naseljima, a raspored po ostalim mjesnim zajednicama biće naknadno objavljen.

Iz Doma zdravlja pozivaju mještane Dragočaja da se odazovu ovoj akciji, uz napomenu da su iz preventivnih pregleda isključeni oboljeli od malignih bolesti, kardiovaskularnih bolesti i dijabetes melitusa, kao i stanovništvo kod kojeg je urađena dijagnostika na navedene maligne bolesti i drugi preventivni pregledi unutar jedne godine, te trudnice i porodilje unutar šest mjeseci nakon poroda.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: